μικροφωνική και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αντιφασίστες της μοτοπορείας στην αθήνα και στους συλληφθέντες αλληλέγγυους

Στην κινητή μικροφωνική που καλέστηκε από τη συνέλευση αντιφασιστών-αντιφασιστριών την Τετάρτη 03/10, συμμετείχαν 60 αλληλέγγυοι-ες. Ξεκίνησε από την πλατεία της σπλάντζιας συνέχισε από μαχαιράδικα,λιμάνι, σκαλίδη, νέα χώρα, σελίνου, κυδωνίας πίσω από το κτέλ, μποτσαρη, αγορά, μίνωος και κατέληξε στη δασκαλογιαννη. Μοιράστηκαν 2000 χιλιάδες κείμενα μαζί μέ ένα πρωινο μοίρασμα σε αρχιτεκτονική, τει, πολυτεχνείο. Το κλίμα του κόσμου ήταν θετικό, ενώ η μικροφωνική έκανε στάσεις σε γειτονιές όπου ακουγόταν το κείμενο ηχογραφημένο και φωναζόντουσαν συνθήματα .

Κόσμος αλληλέγγυος που συμμετείχε στην κινητή μικροφωνική, κάλεσε την επόμενη μέρα πέμπτη 04/10 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην αγορά όπου συμμετείχαν γύρω στους 80 αλληλέγγυους/ες. Μοιράστηκαν γύρω στα 1500 κείμενα. Κρεμάστηκαν 2 πανό με συνθήματα “καμία δίωξη στους συλληφθέντες αντιφασίστες” και “ο φασισμός δεν είναι πολιτικό πρόγραμμα είναι ντροπή του ανθρώπινου γένους”.

Εδώ το κείμενο που μοιράστηκε :

 

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΟΣ…

Σε μια περίοδο όπου χρυσή αυγή και λοιποί νοσταλγοί ολοκληρωτικών καθεστώτων ονειρεύονται νύχτες κρυστάλλων, κυκλοφορούν με τη συνδρομή της αστυνομίας στους δρόμους, κάνουν παρελάσεις, τραμπουκίζουν, μαχαιρώνουν, δολοφονούν τόσο μετανάστες όσο και όποια φωνή  αντιτίθεται στο “κοινωνικό” τους έργο, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αντιστέκονται και διεκδικούν την ελευθερία τους. Σε πολλά σημεία του ελλαδικού χώρου πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες, πολύμορφες αντιφασιστικές δράσεις, για την αναχαίτιση των ταγμάτων ασφαλείας που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι νεοναζί.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, την Κυριακή 30/9, πραγματοποιήθηκε η 3η  αντιφασιστική, μηχανοκίνητη περιπολία στο κέντρο της Αθήνας, με συμμετοχή περίπου 80 μηχανών. Στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα , εμφανίζονται “αθώοι πολίτες” με ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμούς, προκαλώντας  έντονα την πορεία. Η απάντηση από ισοδύναμο αριθμό αντιφασιστών είναι άμεση. Άμεση όμως είναι για ακόμη μια φορά και η απάντηση των μπάτσων για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των προστατευόμενών τους. Η κρατική συμμορία της ομάδας Δ επιτίθεται στη μοτοπορεία εμβολίζοντάς τη, ρίχνοντας ασταμάτητα κρότου λάμψης (στοχεύοντας το σώμα της πορείας), πετώντας κάδους και καφάσια, ακόμα και τις ίδιες τους τις “υπηρεσιακές” μηχανές. Το σώμα της πορείας παραμένει συσπειρωμένο και  συγκρούεται σώμα με σώμα με τους μπάτσους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν βαριά τραυματισμένοι αντιφασίστες, γίνονται διαρκώς συλλήψεις που φτάνουν τις 15, και κυνηγιέται το σώμα της πορείας μέχρι τα Εξάρχεια.

Από το πρωί της Δευτέρας, εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρίσκονται στα δικαστήρια. Στους συλληφθέντες δεν έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες μέχρι αργά το απόγευμα. Μπάτσοι και δικαστές περιμένουν το μαγειρεμένο κατηγορητήριο από το γραφείο του «κυρίου» Δένδια. Η εσκεμμένη καθυστέρηση στη μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια, ήταν ένα δείγμα του τι θα ακολουθούσε. Οι αντιφασίστες φτάνουν με εμφανή σημάδια βασανισμού, ενώ ένας τουλάχιστον από αυτούς από όπλο ηλεκτροσόκ “tazer”. Αργά το απόγευμα η διαδικασία τελειώνει, με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες να αναβαθμίζονται σε κακουργήματα, λόγω του κουκουλονόμου, επειδή τα κράνη που φορούσαν πάνω στις μηχανές κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους (και μετά σου λέει το υπουργείο, “το κράνος σώζει ζωές”!). Την Πέμπτη 4/10 θα περάσουν από ανακριτή.

Το σκηνικό από δικαστές και μπάτσους άψογα στημένο. Ακολουθεί ο δεύτερος γύρος κυνηγητού, ξύλου και προσαγωγών, με την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους αλληλέγγυους. Αυτή τη φορά οι προσαγωγές  ξεπερνούν τις 25, ενώ η κράτησή τους στη ΓΑΔΑ συνοδεύεται από νέους εξευτελισμούς (υποχρεωτικό γδύσιμο), βρισιές και ξύλο. Από τις 25 προσαγωγές, οι 4 μετατρέπονται σε συλλήψεις με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και αυτοί δέχτηκαν την ειδική μεταχείριση των δικαστικών αρχών, καθώς τους αρνήθηκαν τον ιατροδικαστικό έλεγχο, αλλά και θα παραμείνουν παράτυπα προφυλακισμένοι μέχρι την Παρασκευή 5/10, όπου πήραν προθεσμία να απολογηθούν.

…ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ

Αν ένα μήνυμα περάστηκε από αυτή την ιστορία πιο ξεκάθαρα από ποτέ, είναι: ΜΠΑΤΣΟΙ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΝΑΖΙ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ. Αυτό το σύνθημα αποτελεί μία πραγματικότητα που τη βιώνουμε στο πετσί μας πιο άγρια από ποτέ. Είναι σαφές πλέον ότι αυτοί απαρτίζουν το οπλοστάσιο του κράτους και έχουνε σκοπό να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν αυτούς που πάνε κόντρα στα σχέδιά τους. Δεν γελιόμαστε με το παραμύθι περί πολέμου των δύο άκρων. Έχουμε να κάνουμε με πόλεμο δύο κόσμων. Από την μια ο κόσμος του ρατσισμού, της υποταγής και του φόβου και από την άλλη ο κόσμος της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης.  Ο φασισμός και η καταστολή στην αρχή έρχονται για τους “άλλους”, μετά για όλους. Οι μέρες της κοινωνικής και προσωπικής μας “ειρήνης” έχουν τελειώσει, και το δίλλημα που μένει είναι απλό: ή αυτοί ή εμείς!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

 

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3/10, ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ 17.30

συνέλευση αντιφασιστών – αντιφασιστριών

 Χανιά, Οκτώβρης 2012