για τον Σ. Σεϊσίδη

Στις 24/6 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική έξω από το κτίριο παπαδοπέτρου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Σ. Σεϊσίδη. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο.

 

Η δημοκρατία εκδικείται…

Για την υπόθεση του Σίμου Σεϊσίδη

Στις 3/5/2010 ο Σίμος Σεϊσίδης καταδιώκεται και πυροβολείται πισώπλατα από την αστυνομία στο Γκάζι, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια απειλή από τον ίδιο, και αφού έχει θεωρηθεί ύποπτος για ληστεία που έγινε την ίδια μέρα, ώρες πριν στον Ταύρο. Μια υποτιθέμενη ενοχή η οποία αργότερα καταρρίφτηκε, αλλά αφέθηκε αρχικά να διαρρεύσει στα ΜΜΕ ώστε να δικαιολογηθεί η δολοφονική τακτική της αστυνομίας. Τραυματισμένος συλλαμβάνεται και μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου τον επαναφέρουν στην ζωή. Γίνεται διάγνωση βαρέου τύπου τραύματος στην μηριαία αρτηρία και χειρουργείται. Μετά από 2 μέρες μεταφέρεται στο ΚΑΤ, χειρουργείται για δεύτερη φορά και αργότερα, το τραυματισμένο του πόδι ακρωτηριάζεται.

Οι συνθήκες παραμονής του στο νοσοκομείο δεν θυμίζουν σε τίποτα νοσηλεία ασθενή με σοβαρό πρόβλημα υγείας και γεννούν σοβαρά ερωτηματικά για την αναγκαιότητα του ακρωτηριασμού. Αντί για την εντατική μεταφέρεται σε δωμάτιο κλουβί με την συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, εντός και εκτός δωματίου, οι οποίες δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας. Απαγορεύεται η είσοδος στον δικηγόρο του, σε γιατρούς που δεν συνεργάζονται με την αστυνομία, μέχρι και στην οικογένεια του με την συνδρομή συγκεκριμένου γιατρού, ο οποίος στις έντονες διαμαρτυρίες της μητέρας απάντησε αυτολεξεί “καλά κάνουν και δεν σας αφήνουν, θα τον φροντίσουμε εμείς”! Μόνο με την επέμβαση άλλου γιατρού και της προϊσταμένης νοσοκόμας, που κράτησαν αξιοπρεπή στάση, οι οικείοι του κατάφεραν να τον δουν. Αντιδρώντας στην  κατάσταση που επικρατεί, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών εκδίδει ανακοίνωση που καταδικάζει τις συνθήκες νοσηλείας του. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι αστυνομικοί φωτογράφιζαν τον κρατούμενο/ασθενή κατά την διάρκεια της εξέτασης, του καθαρισμού περιττωμάτων και της αλλαγής ενδυμασίας.

Στη συνέχεια ξαναμεταφέρεται κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού αυτή την φορά, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Και ενώ η κατάστασή της υγείας του παραμένει σοβαρή και η διαδικασία τοποθέτησης τεχνητού μέλους δεν έχει ολοκληρωθεί, εκδίδεται εξιτήριο για την  μεταφορά του στις φυλακές. Αστυνομία και Υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζοντας την φαρσοκωμωδία που έχουν στήσει, και θεωρώντας ότι ικανοποιούν το αίτημα παραμονής του Σίμου σε νοσοκομείο, τον “χρεώνουν”, στο απάνθρωπο και ακατάλληλο για την κατάστασή του, νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού. Την Πέμπτη 24/6 ο δικηγόρος του καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης και παραμονής του Σίμου στο νοσοκομείο. Η σωματική και ψυχολογική του εξόντωση όμως δεν σταματάει εδώ, καθώς την Δευτέρα 28/6 περνάει εκ νέου ανακριτή για την υπόθεση αρπαγής οπλισμού του φρουρού του Κεδίκογλου, κατηγορία που στηρίζεται αποκλειστικά σε υποτιθέμενη ταυτοποίηση παράνομα ληφθέντος γενετικού υλικού με αδέσποτη τρίχα..

Ενώ όλα αυτά διαδραματίζονται στους χώρους των νοσοκομείων, το κράτος, με την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ, στήνει την ηθική και πολιτική εξόντωσή του. Η τακτική του κράτους να ποινικοποιεί και να στέλνει στα κάτεργα αγωνιστές δεν είναι κάτι νέο. Στα πλαίσια της κυριαρχίας της εξουσίας και της καταστολής κάθε αντίδρασης, πολιτικοί χώροι ποινικοποιούνται, άνθρωποι με κινηματική και αγωνιστική δράση χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι και τρομοκράτες, συντροφικές και φιλικές σχέσεις θεωρούνται ενοχοποιητικά στοιχεία. Έτσι και ο Σίμος, λόγω της έντονης πολιτικής του δράσης και της φιλικής του σχέσης με τον αναρχικό Γ.Δημητράκη, αντιμετωπίζεται ως “συνήθεις ύποπτος” και κατηγορείται το 2006, χωρίς στοιχεία, για συμμετοχή του στην ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος και για πολλές άλλες “ορφανές” ληστείες. Αποκορύφωμα είναι το 2009, όπου το κράτος επικυρρήσει τον Σίμο,μαζί με τον αδερφό του Μάριο και τον Χρήστο Τσιρώνη έναντι 600.000€, καλώντας τους πολίτες να γίνουν ρουφιάνοι και καταδότες στο βωμό του χρήματος και να δώσουν πληροφορίες.

Όταν άνθρωποι πυροβολούνται πισώπλατα ,όταν η εξουσία  σπέρνει φτώχια, δυστυχία, καταπίεση και εξαπολύει κυνηγητό σε κάθε  κεφάλι που σηκώνεται ψηλά και αντιστέκεται….προτάσσουμε  την  αλληλεγγύη

Κανένας σύντροφος δεν μένει μόνος του

Άμεση απελευθέρωση του Σίμου Σεϊσίδη

συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών   “σαλταδόροι”
ιούνης 2010, χανιά