αντιφασιστική συγκέντρωση 15/12

Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία που έγινε στα χανιά, ενάντια στην φασιστοσύναξη της χρυσής αυγής.

   Η αντιφασιστική συγκέντρωση, ενάντια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της φασιστικής συμμορίας με ομιλίες δύο βουλευτών τους, ξεκίνησε κατά τις 15:00, μετά από καλέσματα που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες από διάφορους τοπικούς φορείς και από αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

    Η περιοχή γύρω από τα γραφεία όπου καλούσαν οι νεοναζί ήταν αστυνομοκρατούμενη. Οι μπάτσοι είχαν αποκλείσει την οδό τζανακάκη απο το ύψος της οδού σφακιανάκη, μέχρι το τέλος της στο ύψος της εθνικής τράπεζας (όπου είχαν τοποθετήσει κάθετα μια κλούβα) και τους παράπλευρους δρόμους, με τουλάχιστον έξι διμοιρίες και πλήθος ασφαλιτών, περιπολικών και μηχανών διας. Κατά τις 16:00 ο κόσμος κατέβηκε στο δρόμο και τοποθετήθηκε μπροστά από την κλούβα. Υπήρχε παλμός και φωνάζονταν κυρίως συνθήματα ενάντια σε κράτος, μπάτσους και φασίστες αλλά και αλληλεγγύης στους μετανάστες. Η συγκέντρωση αποτελούταν απο αναρχικούς/αντιεξουσιαστές, ελμε, κεερφα, κοινωνική κουζίνα, σύλλογος φοιτητών πολυτεχνείου κρήτης, στέκι μεταναστών, αριστερούς, φοιτητές, μαθητές και αντιφασίστες/αντιφασίστριες. Αριθμούσε γύρω στα 250-300 άτομα, ενώ η φασιστοσύναξη περίπου 40 νεοναζί από όλη την κρήτη. Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης βάφτηκε με σπρέι η κλούβα και όταν το αντιλήφθηκαν οι μπάτσοι παρατάχθηκαν διμοιρίες και ασφαλίτες μπροστά απο αυτή.

    Στις 20:00 περίπου οι φασίστες διαλύθηκαν και μέρος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης (γύρω στα 150 άτομα) προχώρησε σε πορεία. Οι μπάτσοι ακολούθησαν με ισχυρές δυνάμεις στο πίσω μέρος της και προκαλούσαν τον κόσμο, μέχρι το σημείο που αυτή έστριψε στην οδό χάληδων. Η πορεία κατέληξε στις αλυσίδες όπου και διαλύθηκε.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση

1312

antixa2 anti xaf DSC03676a DSC03680a DSC03717a DSC03734a DSC03737a DSC03745a DSC03804