γλέντι οικονομικής ενίσχυσης

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10, ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ

 

ΑΝ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ , ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΩΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΣΗΚΩΣΟΥΝ

“Καλούμε τους αγωνιστές και όσους νοιώθουν πώς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι κενές λέξεις, αλλά στάση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την ιστορική στιγμή που ζούμε και να πράξουν ανάλογα” (Απόσπασμα από το γράμμα των 15 συλληφθέντων της Κυριακής 30.09.12)

ΑΘΗΝΑ
Ενώ πραγματοποιείται αντιφασιστική μηχανοκίνητη περιπολία στο κέντρο της Αθήνας (30/9) στην οδό Φυλής γνωστή ομάδα φασιστοειδών προκαλεί την πορεία με ναζιστικούς χαιρετισμούς (ένας από αυτούς έχει παραδεχτεί στο face-book την συμμετοχή του στο σπάσιμο των γραφείων της Τανζανικής κοινότητας και στο παρολίγον λιντσάρισμα της δικηγόρου Κουρτοβικ λίγες μέρες νωρίτερα). Η απάντηση από τους αντιφασίστες είναι άμεση. Άμεση όμως είναι για ακόμη μια φορά και η απάντηση των μπάτσων για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των φασιστών. Ακολουθούν συγκρούσεις σώμα με σώμα των αντιφασιστών με την ομάδα Δέλτα, ανθρωποκυνηγητό και συλλήψεις συνολικά 15 αντιφασιστών. Οι συλληφθέντες εξευτελίζονται και βασανίζονται κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της κράτησής τους στη ΓΑΔΑ ακόμα και με χρήση όπλου ηλεκτροσόκ ‘tazer’, με λέηζερ και φακούς στα μάτια και χωρίς δικηγόρους και πόσιμο νερό για 19 ώρες. Την επόμενη στα διακαστήρια, και έπειτα από πλήθος δικαστικών αυθαιρεσιών, οι κατηγορίες αναβαθμίζονται σε κακουργήματα, λόγω του κουκουλονόμου (φορούσαν κράνη στις μηχανές). Στο τέλος της διαδικασίας τα ΜΑΤ επιτίθενται στους εκατοντάδες αλληλέγγυους, ακολουθεί κυνηγητό, προσαγωγές και συλλήψεις 4 εξ αυτών. Ξεκινάει δεύτερος γύρος σωματικής και ψυχολογικής βίας (γδύσιμο, ξύλο, σεξιστικά σχόλια κ.τ.λ) που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα. Τελικά οι 4 αλληλέγγυοι συλληφθέντες, μετά από 3 μέρες παράτυπης κράτησης τους, αφήνονται ελεύθεροι, όπως και οι 15 με περιοριστικούς όρους όμως και εγγυήσεις συνολικού ύψους 45.000€.

ΠΑΤΡΑ
Στις 11/10 ομάδα 20 Χρυσαυγιτών εξοπλισμένη με κράνη και αλυσίδες, επιχειρεί να επιτεθεί στην κατάληψη
Μαραγκοπούλειο. Οι προθέσεις τους γίνονται αντιληπτές από ομάδα αντιφασιστών που τους απωθεί. Δυόμιση ώρες μετά, σε διαφορετικά σημεία της πόλης προσάγονται 9 άτομα και εν τέλει συλλαμβάνονται 4 με βαρύτατες κατηγορίες (απόπειρα ανθρωποκτονία, κ.ά.) κινδυνεύοντας ακόμα και με προφυλάκιση με βάση τις ψευδείς και νομικά καθοδηγούμενες καταθέσεις χρυσαυγιτών. Οι 4 συλληφθέντες τελικά αφήνονται ελεύθεροι ως τη δίκη με περιοριστικούς όρους.
Όσο η κρίση βαθαίνει, ο φασισμός θα αποτελεί ένα από τα χαρτιά των κυρίαρχων για να επιβάλουν τους όρους τους, στην προσπάθειά τους να πατάξουν όσους αντιστέκονται. Ο αγώνας λοιπόν ενάντια στο φασισμό είναι και αγώνας ενάντια στην κυριαρχία. Έτσι οι αντιστεκόμενοι οφείλουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι του και να τον πολεμήσουμε με τα μέσα μας, για την περαιτέρω επιβίωση μας.
Σε πολλές πόλεις τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κοινωνικά κομμάτια που πολεμάνε ενάντια στο φασισμό με κάθε κόστος και έχουν καταφέρει να καταρρίψουν το μύθο των αήττητων ναζιστικών ορδών. Η τακτική του κράτους που ακολούθησε απέναντι στο μαχητικό αντιφασισμό σε αθήνα και πάτρα, είναι η όξυνση της καταστολής σε όλα τα επίπεδα. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι πλέον δε θα αφήσει έτσι έυκολα να καεί το τελευταίο του όπλο εκείνο του φασισμού, απέναντι στους αγωνιζόμενους.
Η απάντηση μας πρέπει να ‘ναι πιο ηχηρή όσο ποτέ, απέναντι στα σχέδια της κυριαρχίας να διασώσει τον καπιταλισμό. Δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο δύο άκρων όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Έχουμε να κάνουμε με πόλεμο δύο κόσμων. Από την μια ο κόσμος του ρατσισμού, της υποταγής και του φόβου και από την άλλη ο κόσμος της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης.

Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να δημιουργήσουμε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αντιστασης και αλληλεγγύης σε πόλεις, χωριά, γειτονιές. Έμπρακτη αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες-στριες σε αθήνα και πάτρα.

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/10, ΜΕΤΑ ΤΙΣ 17:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ

συνέλευση αντιφασιστών – αντιφασιστριών
Χανιά, Οκτώβρης 2012